Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea primarului general interimar Ruslan Codreanu cu delegaţia oraşului Vandée, Franța

   2217

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a primit astăzi vizita unei delegaţii a orașului Vandée, Franța. 

Vizita reprezentanţilor oraşului Vandée la Chişinău a avut loc în contextul implementării unor proiecte pilot în Republica Moldova, axate pe protejarea patrimoniului cultural și promovarea turismului, iar municipiul Chișinău este o potențială locație unde ar putea fi realizate o nouă serie de proiecte.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a salutat prezenţa la Chişinău a delegaţiei din Vandée și i-a asigurat pe reprezentanții municipalității din Franța că Primăria municipiului Chișinău poate fi un partener de încredere în valorificarea potențialului turistic și cultural.

„Trebuie să recunosc că sunt invidios că regiunea Vendée, deja a inițiat un parteneriat frumos cu orașul Soroca. Ași dori să fie examinată posibilitatea de a face un schimb de experiență nu doar cu Universitățile din Moldova, dar și cu liceele din municipiul Chișinău, prin care 1-2 elevi talentați, care ulterior vor decide să facă carieră în promovarea culturii și a turismului, să poată pleca pe o perioadă scurtă în Franța pentru schimb de experiență", a subliniat edilul capitalei.

O altă inițiativă discutată în cadrul întrevederii este un proiect VR al „Chișinăului pierdut", unde atât cetățenii cât și turiștii ar putea, virtual, admira frumusețea zonei istorice a Chișinăului de altă dată.