Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea primarului interimar Ruslan Codreanu cu reprezentanții Băncii Mondiale din Moldova

   1729

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o întrevedere cu un grup de experți ai reprezentanței Băncii Mondiale din Republica Moldova.
 
Discuţia primarului interimar Ruslan Codreanu cu reprezentanții Băncii Mondiale s-a axat pe modul de implementare a unor proiecte de integrare a serviciilor publice prestate de către municipalitate în cadrul portalului guvernamental „ghișeul unic".

Potrivit lui Ruslan Codreanu, o serie de acte permisive eliberate de către subdiviziunile municipale, în special din domeniile comerț, funciar și construcții trebuie să fie eliberate prin intermediul ghișeului unic. „Noul mecanism de depunere on-line a actelor va exclude ingerințele factorilor decizionali, respectiv va creşte gradul de transparenţă a instituţiei, dar şi va reduce riscurile de corupţie", a subliniat primarul general interimar. În opinia lui Ruslan Codreanu, un exemplu de succes privind implementarea serviciilor on-line reprezintă proiectul „e-grădinița", lansat de către Primăria Chişinău în anul 2018. 

„În calitatea mea de primar interimar voi depune toate eforturile pentru a mobiliza direcţiile responsabile şi a progresa în ceea ce priveşte integrarea serviciilor publice prestate de către municipalitate în cadrul portalului guvernamental „ghișeul unic", a conchis Ruslan Codreanu.