• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Întrevederea primarului interimar Ruslan Codreanu cu reprezentanții Băncii Mondiale din Moldova

  Întrevederea primarului interimar Ruslan Codreanu cu reprezentanții Băncii Mondiale din Moldova

   17.05.2018    492 Accesări    

  Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o întrevedere cu un grup de experți ai reprezentanței Băncii Mondiale din Republica Moldova.
   
  Discuţia primarului interimar Ruslan Codreanu cu reprezentanții Băncii Mondiale s-a axat pe modul de implementare a unor proiecte de integrare a serviciilor publice prestate de către municipalitate în cadrul portalului guvernamental „ghișeul unic".

  Potrivit lui Ruslan Codreanu, o serie de acte permisive eliberate de către subdiviziunile municipale, în special din domeniile comerț, funciar și construcții trebuie să fie eliberate prin intermediul ghișeului unic. „Noul mecanism de depunere on-line a actelor va exclude ingerințele factorilor decizionali, respectiv va creşte gradul de transparenţă a instituţiei, dar şi va reduce riscurile de corupţie", a subliniat primarul general interimar. În opinia lui Ruslan Codreanu, un exemplu de succes privind implementarea serviciilor on-line reprezintă proiectul „e-grădinița", lansat de către Primăria Chişinău în anul 2018. 

  „În calitatea mea de primar interimar voi depune toate eforturile pentru a mobiliza direcţiile responsabile şi a progresa în ceea ce priveşte integrarea serviciilor publice prestate de către municipalitate în cadrul portalului guvernamental „ghișeul unic", a conchis Ruslan Codreanu.