• vezi mai mult
  Darea în exploatare a 8 apartamente din blocul de pe bd. Moscova   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  La Mulți Ani, maestre Gheorghe Urschi!   
  Evacuarea zăpezii și combaterea poleiului de pe străzi   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Amenajarea locurilor de odihnă și agrement din municipiul Chișinău

  Amenajarea locurilor de odihnă și agrement din municipiul Chișinău

   17.05.2018    653 Accesări    

  Primăria Chişinău informează că toate zonele de odihnă și agrement din municipiu urmează a fi amenajate şi pregătite pentru sezonul de vară. 

  Potrivit unei dispoziţii a primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, serviciile municipale de profil, preturile de sector, primăriile orașelor și comunelor din componența municipiului Chișinău vor realiza o serie de lucrări pentru buna desfășurare a sezonului estival.

  Planul de acțiuni pentru pregătirea locurilor de odihnă și agrement prevede:

  Sectorul Ciocana
  „Pădurea - Parc Râșcani", scuarurile și bulevardele din sectorul Ciocana - curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația și vopsirea băncilor și a coșurilor de gunoi, amenajarea izvoarelor.

  Sectorul Centru
  Parcul „Valea Morilor" - curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația și vopsirea băncilor și a coșurilor de gunoi, amenajarea izvoarelor și a WC-lor publice. O serie de lucrări curente la „Teatrul de Vară" - vopsirea scaunelor și a gardului, reparația caselor de bilete, profilaxia tehnică a aparatajului electric și radiotehnic, a sălilor artistice şi a  scenei.

  Sectorul Râșcani
  Parcul „Râșcani" - curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația cabinelor de duș și de schimb, discuirea și așternerea stratului de nisip pe plajele lacurilor din sector, stației de salvare și asigurarea cu medicamente pentru acordarea primului ajutor. Reparația și vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice, reparația curentă și vopsirea instalațiilor de distracții pentru copii.

  Sectorul Botanica
  Parcul „Valea Trandafirilor" - curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația cabinelor de duș și de schimb, discuirea și așternerea stratului de nisip pe plajele lacurilor din sector, stației de salvare și asigurarea cu medicamente pentru acordarea primului ajutor, reparația și vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice, reparația curentă și vopsirea instalațiilor de distracții pentru copii.

  Sectorul Buiucani
  Parcul „La Izvor" - curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația cabinelor de duș și de schimb, discuirea și așternerea stratului de nisip pe plajele lacurilor din sector, stației de salvare și asigurarea cu medicamente pentru acordarea primului ajutor, reparația și vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice. 

  Grădina Publică „Alunelul" - curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația și vopsirea băncilor și a coșurilor de gunoi, elementelor de joacă pentru copii. 

  Centrul istoric al orașului Chişinău
  Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt" şi Grădina Publică „Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului" - curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația și vopsirea mobilierului urban, profilaxia și reparația havuzului și a iluminatului public. 

  Parcul Nistrean din vadul lui Vodă
  Curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația cabinelor de duș și de schimb, discuirea și așternerea stratului de nisip pe plajă, stației de salvare și asigurarea cu medicamente pentru acordarea primului ajutor, reparația și vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice, reabilitarea iluminatului public, îngrădirea și curățarea locurilor destinate pentru scăldatul copiilor. 

  Parcul „Dendrariu"
  Curățarea sanitară a spațiilor verzi, a lacului și terenului adiacent, amenajarea aranjamentelor florale, reparația pavajului și vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice. 

  Grădina Zoologică
  Curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația și vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice.