Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Semnarea Acordului de grant pentru finanţarea lucrărilor de reconstrucţie a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor”

   66123

Primăria municipiului Chişinău va beneficia de un grant în valoare de peste 18 milioane 970 mii lei (sau peste 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România, pentru reabilitarea scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor".

Acordul de grant a fost semnat astăzi, 16 mai 2018, în cadrul întrevederii primarului general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu cu primarul sectorului 1 al municipiului Bucureşti, Daniel Tudorache.  

Pentru reabilitarea scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor", Consiliul local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România va acorda un grant în valoare de peste 920 mii EURO, iar Primăria municipiului Chişinău îşi asumă cheltuielile în proporţie de 5 la sută din valoarea totală a proiectului, ceea ce constituie circa 945 mii lei, dar şi cheltuielile de proiectare, asistenţă tehnică, lucrări de efectuare a expertizelor documentaţiei de proiect şi supraveghere tehnică a lucrărilor de execuţie.

Amintim că pe parcursul zilei de astăzi, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, împreună cu pretorul sectorului centru, Pavel Rusu, se află într-o vizită oficială în capitala României, Bucureşti.

Implementarea proiectului va începe în perioada imediat următoare, iar lucrările vor fi executate pe parcursul a 14 luni.