Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul interimar Ruslan Codreanu, în vizită oficială în municipiul Bucureşti, România

   1793

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, se află, pe parcursul zilei de astăzi, într-o vizită oficială în capitala României, Bucureşti. 

Scopul vizitei primarului interimar de Chişinău în municipiul Bucureşti este semnarea Acordului de grant pentru finanţarea lucrărilor de reconstrucţie a scărilor din granit din Parcul „Valea Morilor". 

De menţionat că Primăria municipiului Chişinău va beneficia de un grant în valoare de peste 18 milioane 970 mii lei (sau peste 920 mii EURO) din partea Consiliului local Sectorul I Bucureşti pentru reabilitarea scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor". 

În acelaşi timp, Primăria municipiului Chişinău îşi asumă cheltuielile în proporţie de 5 la sută din valoarea totală a proiectului, ceea ce constituie circa 945 mii lei, dar şi cheltuielile de proiectare, asistenţă tehnică, lucrări de efectuare a expertizelor documentaţiei de proiect şi supraveghere tehnică a lucrărilor de execuţie. 

Implementarea proiectului va începe în perioada imediat următoare, iar lucrările vor fi executate pe parcursul a 14 luni.