Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfăşurarea lucrărilor de dezinsecție și deratizare în subsolurile blocurilor de locuințe din Chișinău

   2107

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale de profil efectuează lucrări de deratizare și dezinsecție în subsolurile blocurilor de locuințe din oraș, precum și în zonele de odihnă şi parcurile din capitală.

Până acum, au fost deja executate lucrări de deratizare şi dezinsecţie în 1249 de blocuri de locuit din gestiunea întreprinderilor municipale, dar şi în 320 de blocuri, din totalul de 1093, administrate privat. Potrivit Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, până la sfârșitul lunii mai vor fi încheiate intervențiile în blocurile tuturor gestionarilor fondului locativ.

Lucrările de deratizare și dezinsecție sunt executate de către Centrul de sănătate publică a municipiului Chișinău, în urma unei licitaţii publice organizate în acest sens. Pentru lucrările de dezinsecție și deratizare a fondului locativ din bugetul municipal în anul 2018 au fost alocate 1,09 milioane lei.

De menționat că lucrări de dezinsecție au fost desfășurate și în zonele de odihnă din Chișinău, în special în parcuri și scuaruri, împotriva larvelor de căpușe insectelor. În dependență de rezultat, intervenția va fi repetată peste 14 zile.