• vezi mai mult
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Premierea învingătorilor Concursului municipal de fotografie, organizat cu prilejul aniversării a 582-a a orașului Chișinău   
  Amenajarea terenurilor de joacă şi de sport din Chişinău   
  Atenție șoferi: Suspendarea traficului rutier pe str. Serghei Lazo şi str. Tighina   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Aplicarea marcajului rutier pe străzile capitalei

  Aplicarea marcajului rutier pe străzile capitalei

   14.05.2018    332 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că de la începerea campaniei de aplicare a marcajului rutier pe străzile capitalei, de către serviciile specializate, au fost executate lucrări pe o suprafață de circa 30 mii metri pătrați. Un raport în acest sens, a fost prezent astăzi, de către administrația întreprinderii municipale „Exdrupo", în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

  Astfel, în perioada 4 - 11 mai anul curent, drumarii au acționat prioritar în preajma școlilor și grădinițelor, marcajul pietonal fiind aplicat pe suprafață de circa 1290 m². De asemenea, în perioada de referință, de către Î.M. „"Exdrupo" s-au executat lucrări de aplicare a marcajului longitudinal pe o suprafață de 8610 mii m², inclusiv a pistei pentru bicicliști din Parcul „Valea Morilor".

  Pentru săptămâna curentă, în intervalul 14 - 18 mai, serviciile municipale abilitate vor activa și pe timp de noapte, prioritar rămâne continuarea lucrărilor de marcaj pietonal pe străzile Muncești, Alecu Russo, bd Moscova, dar și a marcajului longitudinal pe o suprafață de circa 6 mii m² pe străzile Kiev, Alecu Russo, Bogdan - Voievod, bd. Moscova.