Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În perioada sărbătorilor de iarnă, serviciile municipale vor activa în regim obişnuit

   3149

La ora actuală pe străzile oraşului se circulă uşor, iar transportul public urban circulă conform graficului, în condiţiile de iarnă. 
După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie Veaceslav Ţernă, director al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, pe parcursul săptămânii trecute serviciile municipale de resort au efectuat lucrări de întreţinere a drumului, dar şi de curăţare a reţelei pluviale. Potrivit lui Veaceslav Ţernă, pe perioada sărbătorilor de iarnă serviciile municipale de întreţinere a drumurilor, dar şi Parcul Urban de Autobuze şi Regia Transport Electric vor activa în regim obşnuit, iar în caz de noi ninsori se va interveni în regim nonstop, la capacitate maximă, cu tot echipamentul pe care întreprinderile îl au la dispoziţie. 
De asemenea, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare a intervenit zilnic pe parcursul săptămânii trecute cu unităţile speciale pentru deszăpezirea trecerilor pietonale, a străzilor secundare şi a căilor de acces spre blocurile locative. 
În context, primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a menţionat că problema de fond în ce priveşte deszăpezirea oraşului o reprezintă lipsa mijloacelor tehnice speciale pentru curăţarea străzilor secundare şi a căilor de acces din interiorul curţilor locative. Pentru depăşirea acestei situaţii, edilul capitalei a solicitat examinarea posibilităţii închirierii mijloacelor tehnice ale agenţilor economici. În acelaşi timp, Dorin Chirtoacă şi-a exprimat nemulţumirea faţă de atitudinea agenţilor economici care nu şi-au curăţat teritoriile din faţa sediilor în care activează, solicitând elaborarea unui mecanism pentru soluţionarea problemei pe viitor.  
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău