• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Va fi anunţat concurs investiţional pentru reconstrucţia Parcului „Valea Morilor”

  Va fi anunţat concurs investiţional pentru reconstrucţia Parcului „Valea Morilor”

   22.12.2009 14:55    1411 Accesări    

  Consiliul Municipal Chişinău a decis astăzi crearea unei comisii care se va ocupa de desfăşurarea unui concurs investiţional pentru reconstrucţia şi amenajarea Parcului „Valea Morilor”. Autorităţile locale preconizează să anunţe concursul în trimestrul al II-a al anului viitor. 
  Consiliul a stabili că Direcţiile responsabile vor asigura, în termen de 3 luni, elaborarea caietului de sarcini pentru anunţarea concursului investiţional, dar şi avizarea proiectului cu Ministerul Ecologiei. După cum a informat în cadrul şedinţei CMC Vlad Modârcă, arhitect-şef al municipiului Chişinău, potrivit unui studiu efectuat de Institutul „Chişinău-Proiect”, pentru efectuarea lucrărilor de curăţare şi amenajare a lacului „Valea Morilor” sunt necesare circa 60 milioane lei. 
  Lucrările de curăţare a lacului „Valea Morilor” au demarat în anul 2006, fără ca în acest sens să existe un proiect de execuţie. Mai târziu, lucrările au fost stopate, din lipsa mijloacelor financiare şi a proiectului. 
  Direcţia Relaţii Publice,
  Primăria mun. Chişinău