Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Salubrizarea de primăvară a orașului Chișinău

   1703

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale de profil continuă lucrările de salubrizare de primăvară pe teritoriul orașului. Astfel, până la ziua curentă: 23 aprilie 2018, cel mai mare volum de lucru în acest sens a fost executat în sectorul Ciocana - 90% din necesități și în sectorul Râșcani - 60%.

Despre aceasta a informat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Vitalie Butucel, șef interimar al Direcției transport public și căi de comunicație, conducătorul grupului de lucru pentru gestionarea campaniei de salubrizare.

Activitatea serviciilor implicate în curățenia de primăvară se referă la intervenția în toate sectoarele urbei, pe străzi și în pasajele subterane, în parcuri și în cartiere prin: doborârea și curățarea arborilor avariați/bolnavi, evacuarea deșeurilor vegetale (crengi și vreascuri) restabilirea iluminatului public (restabilirea corpurilor de iluminat, inclusiv în preajma lăcașelor de cult, înlocuirea becurilor, restabilirea rețelelor de iluminat public avariate etc.), salubrizarea mecanizată și manuală a străzilor, spălarea părții carosabile etc.

Totodată, Regia locativ-comunală execută lucrări de amenajare și salubrizare a teritoriului (curți de bloc, locuri de joacă pentru copii, platforme de colectare a deșeurilor), lichidarea gunoiștilor neautorizate etc.

În context, primarul general interimar, Silvia Radu a solicitat convocarea imediată serviciilor pentru stabilirea priorităților de intervenție în celelalte sectoare și, respectiv, organizarea eficientă a campaniei de salubrizare în perioada următoare.

ANEXĂ: Raport Salubrizarea orașului Chișinău