Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Festivalul-concurs municipal de cântec pascal "Pentru Tine, Doamne"

   2062

Primăria municipiului Chişinău informează că pe 24 aprilie 2018, în capitală se va desfășura Concertul de Gală al festivalului-concurs municipal de cântec popular pascal „Pentru Tine, Doamne", ediția a XXII-a. Evenimentul este organizat de Pretura sectorului Botanica, în colaborare cu Direcția generală educație, tineret și sport şi la el participă colectivele de tineret din municipiul Chişinău.  

Concertul de Gală al festivalului-concurs municipal de cântec popular pascal „Pentru Tine, Doamne" va începe la ora 13.00 şi se va desfăşura în curtea Bisericii „Sf. Dumitru"  (bd. Traian, 3/1).

Etapa de preselecție a Festivalului a avut loc pe data de 4 aprilie 2018, în incinta Preturii sectorului Botanica, unde au participat 16 colective de amatori și 12 soliști din municipiu, inclusiv din localitățile Băcioi, Ciorescu, şi Durlești. Juriul, format din folcloriști, muzicologi, academicieni și cercetători științifici, a evaluat prestația participanților la Festival și a decis lista nominală a colectivelor / soliștilor laureați, care vor evolua în Concertul de Gală.

Laureații Concursului vor beneficia de prime bănești și de diplome din partea organizatorilor.