Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Apel către fiecare locuitor din Chişinău să participe la deszăpezirea oraşului



   3141

Funcţionari din administraţia capitalei, consilieri municipali, în frunte cu primarul general Dorin Chirtoacă au curăţat zăpada din faţa Primăriei Chişinău, precum şi din curtea instituţiei. Prin această acţiune Primăria îndeamnă locuitorii din Chişinău să participe la curăţarea zăpezii din faţa caselor şi din curţile blocurilor de locuit, unde accesul utilajului este mai dificil, iar ninsorile au fost încontinuu în ultimele zile şi a îngreunat deszăpezirea. 

Primarul general Dorin Chirtoacă face apel către toţi locuitorii să participe la deszăpezire. „În fiecare noapte serviciile municipale curăţă străzile, bulevardele, căile de acces în suburbii. Se lucrează şi pe străzile secundare şi de acces către blocuri, dar este mai greu din cauza cantităţii mari şi încontinuu de zăpadă. Astfel, ne adresăm locuitorilor să se implice şi ei, să cureţe zăpada din jurul blocurilor”, a îndemnat Dorin Chirtoacă. Agenţii economici sunt obligaţi să curăţe în faţa sediilor unde activează, a accentuat primarul. 

Toate străzile pricipale din municipiu sunt presurate cu antiderapant, dovadă şi culoarea carosabilului, a menţionat Dorin Chirtoacă. Primarul general a monitorizat şi în această noapte tot lucrul servicilor de deservire a drumurilor. „S-a lucrat cu 70 de utilaje - stratul de zăpadă este mare, de 30cm, care s-a curăţat şi s-a prelucrat cu antiderapant. Aceasta este modalitatea strictă de lucru a serviciilor de resort”, explică Dorin Chirtoacă. 

Prezent la curăţat zăpada din faţa Primăriei, viceprimarul Nistor Grozavu a venit să dea un exemplu şi pentru alţi locuitori din Chişinău. Viceprimarul spune că este că este obişnuit din copilărie să curăţe zăpada. „Sunt născut la ţară şi făceam acest lucru în fiecare zi când se începea iarna”,  a menţionat Nistor Grozavu. 

Serviciile municipale de deservire a drumurilor vor continua lucrările de deszăpezire a străzilor principale şi pe parcursul acestei nopţi. 

Direcţia Relaţii  Publice,

Primăria municipiului Chişinău