Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Semnarea Acordului de colaborare cu Clubul sportiv „Sporter"

   2010

Primăria municipiului Chişinău şi Clubul Sportiv „Sporter" au semnat astăzi, 20 aprilie 2018, un acord de colaborare pentru organizarea cursei de ciclism „Chişinău Criterium".

Evenimentul va fi organizat în capitala Republicii Moldova pe data de 13 mai 2018. Cursa „Chișinău Criterium" este cea mai mare competiţie de ciclism şi se va desfăşura pe străzile capitalei pentru al 5-lea an consecutiv. În acest an, cursa de ciclism va fi organizată pe distanța de 30 și, respectiv, 60 km de tip MTB și Road Bike, dar vor fi și câteva curse separate pentru copii, cu vârsta de 5-12 ani.

Cu această ocazie, primarul general interimar, Silvia Radu a salutat inițiativa organizării evenimentului sportiv de amploare pe străzile Chișinăului. „Este mai mult decât o cursă de ciclism. Este un eveniment unde putem promova modul sănătos de viață, orașul devine mai viu, mai dinamic", a menționat edilul capitalei.

Silvia Radu a mai declarat că municipalitatea va elabora un plan de amenajare a pistelor special prevăzute pentru bicicliști, pe străzile și bulevardele orașului, care vor fi incluse în proiectele de reabilitare și reconstrucțe capitală. De asemenea, este planificată amenajarea pistelor pentru bicicliști în Parcul „Valea Morilor", dar și în Parcul „Valea Trandafirilor", care în perioada imediat următoare va intra într-un amplu proces de reconstrucție.      

Menționăm că „Chişinău Criterium", este cea mai mare competiţie de ciclism care se organizează anual la Chişinău, începând cu anul 2014.