Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Aplicarea marcajului rutier pe străzile din Chișinău

   1771

Primăria municipiului Chișinău informează că de astăzi, 17 aprilie 2018, în capitală au început lucrările de aplicare a marcajului rutier pe străzi. Zilnic, în lucrări vor fi antrenate câte 4 echipe de muncitori.

De rând cu Î.M. Regia „Exdrupo", în aplicarea marcajului stradal vor fi implicați și agenți economici privați pentru executarea volumului de lucrări în termeni rezonabili. Finalizarea lucrărilor este planificată pentru mijlocul lunii iunie curent. Cheltuielile în acest scop sunt evaluate la 5 - 6 milioane lei.

În cadrul şedinţei operative de la Primărie, Adrian Boldurescu, directorul ÎM Regia „Exdrupo" a precizat că începerea aplicării marcajului abia la mijloc de aprilie se datorează condițiilor meteo. Sursa citată a precizat că drumarii vor începe intervenția de la școli și grădinițe, pornind de la locațiile mai problematice.

În perioada menționată, pe trecerile de pietoni va fi aplicat marcaj rutier în volum de 781m² și marcaj longitudinal - 10 822m².

În acest an, vopseaua folosită la marcajul drumurilor va fi diferită de până acum, adică mai calitativă. Intervenția drumarilor privind aplicarea marcajului rutier va începe de pe bd. Dacia, tronsonul șos. Muncești -  str. Valea Crucii; miercuri - tronsonul Valea Crucii - șos. Muncești; joi - Valea Crucii - Cuza Vodă; vineri - Cuza Vodă - str. Trandafirilor etc.

În context, primarul general interimar, Silvia Radu a solicitat Î.M. Regia „Exdrupo" să organizeze aplicarea marcajului, prioritar pe trecerile de pietoni, în preajma școlilor și grădinițelor, ca mai apoi să urmeze intervenția conform planului.

Marcaj rutier - prezentare