• vezi mai mult
  Lucrări de grafică și pictură a 46 copiilor din centrele comunitare pentru copii și tineret expuse la Primărie   
  Suspendarea traficului rutier pe str. 31 August 1989   
  Convocarea ședinței ordinare a Consiliului municipal Chișinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Inaugurarea covorului de flori în scuarul Catedralei Mitropolitane ”Nașterea Domnului”

  Inaugurarea covorului de flori în scuarul Catedralei Mitropolitane ”Nașterea Domnului”

   12.04.2018    1184 Accesări    

  Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu,  a inaugurat astăzi, 12 aprilie 2018, un covor de flori, amplasat în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului". Rondul de flori gigant are o suprafață de 15×30 metri (450m pătrați), fiind amenajat de către muncitorii de la Asociația de gospodărire a spațiilor verzi. Florile se numesc panseluțe și sunt în număr de 200 de mii de fire.

  Primarul general interimar a precizat că noul rond de flori este sub formă de covor moldovenesc autentic, de care se vor bucura locuitorii orașului, veniți să viziteze Grădina Publică „Scuarul Catedralei". Silvia Radu a spus că ideea covorului de flori în stil tradițional îi aparține, fiind inspirată de evenimente similare din Europa.

  Prin această acțiune se dorește inițierea unei tradiții în capitală - Săptămâna Florilor, în preajma sărbătorilor de Paști, astfel creându-se un loc atractiv pentru chișinăuieni și pentru turiști. „Asemenea activități vor uni locuitorii capitalei în spațiile frumoase", a mai menționat primarul.

  Covorul de flori din fața Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului" va putea fi admirat până marțea viitoare, 17 aprilie 2018, după care plantele vor fi replantate în parcurile și scuarurile din oraș. Costul lucrării este de 1,8 milioane de lei, florile fiind achiziționate în bază de licitație.