Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Şedinţă de lucru în teritoriu privind reparaţia străzilor din Chişinău

   1761

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a convocat astăzi  o ședință de lucru în teritoriu, în cartierul Poșta Veche, pentru a verifica cum decurg lucrările de reparație a străzilor din capitală. În zilele ce urmează, drumarii vor interveni pe străzile ce duc spre Cimitirul „Sf. Lazăr" - Ceucari, Socoleni şi Doina.

După cum a informat şeful Direcţiei Transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Butucel, de la începutul lucrărilor de asfaltare au fost deja reparați circa 5 mii de metri pătrați de drum, fiind utilizate 560 tone de asfalt și cheltuiți 1,5 milioane lei.
De săptămâna viitoare, drumarii vor începe lucrările și în curțile blocurilor de locuințe.

Pe parcursul zilei de astăzi, la nivelul municipiului se acţionează cu 15 echipe de muncitori, care lucrează în regim non-stop. Se lucrează pe străzile Bucureşti, Dimitrie Cantemir, Iu. Gagarin, Calea Ieşilor, Meşterul Manole, Socoleni, Ceucari şi Calea Moşilor, dar şi în localităţile suburbane - Ciorescu, Tohatin şi Cheltuitor.  Pe timp de noapte se execută lucrările de frezare, iar ziua - așternerea stratului de asfalt.

În context, primarul general interimar le-a solicitat drumarilor mobilizare, pentru a reuşi în termen cât mai restrâns astuparea tuturor gropilor şi lichidarea situaţiilor de avarie de pe străzi. În acelaşi timp, Silvia Radu a cerut ca lucrările să fie executate cu respectarea tuturor normelor de calitate.