Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Proiectul Green City Framework: EFICIENȚĂ ENERGETICĂ ȘI IZOLAREA TERMICĂ A CLĂDIRILOR PUBLICE ȘI A BLOCURILOR LOCATIVE DIN MUNICIPIUL CHIȘINĂU

   74947
 

Primăria municipiului Chișinău a beneficiat de finanțare din partea Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a Băncii Europene pentru Investiții (BEI) și a Grantului E5P, în valoare totală de 25 milioane EUR pentru investițiile în Proiectul Green City Framework: EFICIENȚĂ ENERGETICĂ ȘI IZOLAREA TERMICĂ A CLĂDIRILOR PUBLICE ȘI A BLOCURILOR LOCATIVE DIN MUNICIPIUL CHIȘINĂU, și intenționează să aplice o parte din venituri la următoarele servicii: audit energetic al clădirilor publice din municipiul Chișinău.

Această misiune vizează elaborarea rapoartelor de audit energetic, analizând următoarele măsuri generale:

A. Măsuri de izolare termică a anvelopei clădirii;

b. Măsuri de reabilitare a sistemului de iluminat;

d. Măsuri de reabilitare a sistemului de încălzire și sistemului de apă caldă menajeră inclusiv solar

e. Măsuri de reabilitare sau construire a unui sistem de ventilație utilizând, de ex. echipamente de recuperare a căldurii ..

În general, auditurile energetice vor respecta principiile enunțate în standardul EN16247, cum este prevăzut în următoarele documente:

 ΕΝ16247-1. Audituri energetice - Partea 1. Cerințe generale

 ΕΝ16247-2. Auditurile energetice - Partea 2. Clădiri

Auditurile energetice trebuie să se bazeze pe date operaționale sau măsurate actualizate privind consumul de energie.

Auditorul ar trebui să solicite informații cele mai recente și detaliate privind consumul de energie al clădirii și să utilizeze acest lucru ca punct de referință pentru calcularea economiilor

Consultantul are obligația de a furniza rapoarte complete de audit energetic în limbile română și engleză, care să includă:

  • O analiză detaliată și o defalcare a consumului de energie per utilizare
  • O descriere tehnică concisă a măsurilor potențiale de Eficiență Energetică
  • O evaluare a potențialului de construire a energiilor regenerabile integrate, de ex. încălzitoare solare de apă, PV, pompe de căldură de la sol etc.
  • Estimarea investiției și returnarea investiției.
  • Parametrii pentru analiza cost-beneficiu vor cuprinde un simplu calcul al amortizării, precum și metoda anuității. Parametrii de calcul pentru metoda anuității vor fi furnizați de organismul contractant.
  • O prevedere în cazul în care oricare dintre măsurile propuse ar putea avea implicații asupra structurii și siguranței împotriva incendiilor în clădire, inclusiv evaluări scurte privind starea structurală și hidroizolația.

Fiecare lot cuprinde o listă cu 10 clădiri supuse auditului energetic (1 spital per lot, școli și grădinițe cu suprafața totală de încălzire de aproximativ 70.000 m2 per lot)

Data începerii și durata misiunii: Misiunea urmează să înceapă în primul trimestru al anului 2018 și va fi finalizată în termen de 1,5 luni de la data semnării contractului.

SPN Audit energetic

Anunțul publicat pe site-ul BERD - http://www.ebrd.com/work-with-us/procurement/p-pn-180404b.html