Pagina oficială a Municipiului Chișinău

DEZBATERI PUBLICE: Proiectul "Parcul Râșcani. Renaștere"

   3123

Reprezentanții scoietății civile anunță despre desfăşurarea dezbaterilor publice a proiectului "Parcul Râșcani. Renaștere" finanțat în cadrul Bugetului Civil-2017.

Dezbaterile publice vor avea loc sâmbătă, pe data de 28 aprilie 2018, ora 11.00, în incinta Sălii de şedinţe a Consiliului Municipal Chişinău (bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, 83).

La dezbateri sunt aşteptate să participe toate persoanele interesate. Autorul proiectului este grupul de inițiativă "Parcul Râșcani. Renaștere". Beneficiari ai proiectului sunt locuitorii capitalei, în calitate de folositorii spațiilor verzi, iar necesitatea de organizare a dezbaterilor publice asupra proiectului este colectarea opiniilor și recomandărilor ale locuitorilor sectorului Râșcani și ale municipiului Chișinău privind amenajarea Parcului Râșcani.

Necesitatea de realizare a proiectului este de a face ordine în Parcul Râșcani, în perimetrul străzilor M.Sadoveanu - Vadul-lui-Vodă - N.Dimo - Studenților, restaurarea aspectului biologic și estetic al acestei zone de parc și amenajarea infrastructurii sociale în această zonă.

Argumentarea necesității a proiectului

Proiectul vizează restaurarea completă a zonei parcului, cu toate elementele infrastructurii sociale, cu prevenirea oricăror forme de distrugere a spațiilor verzi, inclusiv a construcțiilor ilegale în parc.

Implementarea proiectului va crea un concept de dezvoltare și o perspectivă durabilă pentru o bună funcționare în viitor.

Scopul dezbaterii publice

Scopul dezbaterii publice a proiectului de regulament este informarea rezidenții Chișinăului despre proiectul "Parcul Râșcani. Renaștere", colectarea opiniilor și recomandărilor, precum și sugestiilor pentru îmbunătățirea și dezvoltarea acestui proiect și a acestei zone de parc.

Rezultatele scontate ca urmare a proiectului sînt: îmbunătățirea versiunii inițiale a proiectului ținând cont de propunerile cetățenilor, atragerea activiștilor și voluntarilor noi în proiect, obținerea de sponsorizări și donații materiale pentru dezvoltarea actuală și viitoare a zonei parcului.

Baza juridică

Proiectul "Parcul Râșcani. Renaștere" este elaborat în conformitate cu prevederile Regulamentul privind gestionarea și protejarea spațiilor verzi din municipiul Chișinău, care a fost adoptat de către Consiliul Municipal Chişinău pe data de 18 iulie 2018.

Colectarea propunerilor

Recomandările și propunerele pe marginea proiectului "Parcul Râșcani. Renaștere" pot fi recepționate la adresa de e-mail parc.riscani@gmail.com, până pe data de 19 aprilie 2018, ora 17.00.

Persoana responsabilă de primirea recomandărilor și propunerilor, precum și pentru înregistrarea persoanelor interesate este D-na Olga Antonova, asistent principal autorilor proiectului. Telefon de contact: 076 718 687.

Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului aflat pe ordinea de zi.

Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de 5 minute pentru fiecare participant. 

Accesul la informație

Proiectul "Parcul Râșcani. Renaștere", precum și toate anexele și materiale conexe pot fi accesate pe pagina web a Primăriei Chișinău, la secțiunea Consiliul / Proiecte de decizii sau pot fi solicitate în format electronic prin adresa de e-mail parc.riscani@gmail.com.

Regulamentulul dezbaterilor publice din 28 aprilie 2018 puteți găsi atașat la prezentul anunț.