Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inspectarea străzilor aflate în reparaţie

   1725

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a vizitat astăzi şantierele din oraş, unde se execută lucrările de reparaţie a străzilor. „Am dorit să văd situaţia din teren şi să mă asigur personal că lucrările au demarat într-un mod corespunzător", le-a spus primarul muncitorilor de pe şantier.

Silvia Radu a apreciat decizia ÎM Regia „Exdrupo" de a lucra pe timp de noapte la frezarea învelişului asfaltic şi de a închide străzile pe timp de zi pe tronsoane, pentru a nu afecta foarte mult traficul în zonă. Potrivit responsabililor de executarea lucrărilor, conform programului de întreţinere a infrastructurii rutiere pe anul 2018, la prima etapă se vor executa lucrări de reparaţii pe străzile care necesită intervenţie după perioada iernii.

Primarul general interimar le-a solicitat drumarilor mobilizare, pentru a reuşi în termen cât mai restrâns astuparea tuturor gropilor şi lichidarea situaţiilor de avarie de pe străzi. În acelaşi timp, Silvia Radu a cerut ca lucrările să fie executate cu respectarea tuturor normelor de calitate.

De menţionat că pe parcursul zilei, drumarii intervin pe străzile Calea Moşilor, Vadul lui Vodă, Mircea cel Bătrân şi Meşterul Manole. În această seară, vor începe şi lucrările de frezare a învelişului asfaltic pe str. Doina, pentru ca în zilele următoare să fie reparată principala cale de acces către Cimitirul „Sf. Lazăr".