Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea sălii de sport în cadrul Liceului ”Mircea Eliade”

   2532

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a Sălii de sport a Liceului Teoretic „Mircea Eliade" din capitală. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice locale a municipiului Chișinău, ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, colectivul de elevi, profesori și părinți.

După cum a subliniat primarul interimar Silvia Radu, sala nou-inaugurată a fost așteptată mult timp de elevi, dar și de părinții acestora, menţionând că unul din copiii săi studiază în această instituţie de învăţământ. Primarul a îndemnat copiii să frecventeze cât mai des sala de sport, exprimându-și speranța că de acum încolo elevii Liceului „Mircea Eliade" vor obține succese remarcabile și în domeniul sportului, precum sunt cele academice.

La rândul său, directorul instituției, Grigore Vasilache, a spus că elevii și profesorii acestei școli au așteptat sala de sport timp de 28 de ani și au inaugurat-o la o dată semnificativă - 27 martie 2018. Directorul Liceului „Mircea Eliade" a ținut să mulțumească tuturor celor implicați la construcția edificiului - administrației publice locale a municipiului Chișinău, care a alocat 5 milioane de lei, Ministerului educației, culturii și cercetării, Direcției generale educație, tineret și sport, precum și colectivului de profesori, elevi și părinților copiilor care învață aici.

Obiectivul are o suprafață de 400 metri pătraţi și a fost construit timp de 2 ani. În cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade" învață 1077 de elevi.