Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Asfaltarea străzilor din Chişinău pe parcursul anului 2018

   1726

Primăria municipiului Chişinău anunţă că renunţă la lucrările de lichidare a situaţiilor de avariere, executate de ÎM „Exdrupo" şi care presupun astuparea gropilor formate pe străzi cu material provizoriu.

În urma unei şedinţe convocate de primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, cu participarea reprezentanţilor Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie şi ai Regiei „Exdrupo", s-a ajuns la concluzia că aceste lucrări, chiar dacă sunt provizorii şi se fac la urgență, sunt de proastă calitate. Materialul care este folosit la aceste lucrări nu rezistă în timp.

Lucrările propriu-zise de asfaltare a străzilor vor demara săptămâna viitoare, atunci când îşi reiau activitatea uzinele de producere a asfaltului şi, conform prognozelor meteorologice, condiţiile meteo vor permite. În acel moment, Regia „Exdrupo" va acţiona în toate sectoarele oraşului pentru remedierea situaţiei şi va porni procesul de asfaltare folosind asfalt fierbinte.

În context, Silvia Radu le-a cerut responsabili ca lucrările să fie executate cat mai operativ, dar cu respectarea tuturor normelor tehnice, astfel încât să avem lucrări de calitate.

În anul curent, lucrările de asfaltare a străzilor se vor executa conform Programului municipal de întreţinere a infrastructurii rutiere pe anul 2018.