Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenţia serviciilor municipale în urma ninsorilor din ultimele zile

   1805

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a inspectat astăzi sectoarele capitalei, pentru a verifica modul în care au intervenit serviciile în urma ninsorii din ultimele zile. Primarul s-a aflat în cele mai aglomerate locuri din sectoarele Chişinăului, în parcuri, în preajma instituţiilor de învăţământ şi în unele curţi ale blocurilor de locuit.

După cum a constatat primarul de Chişinău, străzile principale, cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane au fost curăţate satisfăcător. În acelaşi timp, în interiorul curţilor blocurilor de locuinţe şi pe căile de acces către instituţiile publice - şcoli, grădiniţe şi spitale, dar şi pe trotuare se va interveni în continuare.

În context, Silvia Radu a solicitat ca serviciile municipale să înceapă evacuarea zăpezii, în special de pe străzile principale şi din preajma staţiilor de aşteptare a transportului public. Pretorii de sector se vor afla în teren şi vor asigura ca agenţii economici să-şi cureţe zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin. În caz contrar, preturile de sector vor aplica amenzi.

De asemenea, primarul Silvia Radu a solicitat pretorilor de sector să informeze agenţii economici şi gestionarii blocurilor de locuit să prevină formarea ţurţurilor pe acoperişurile imobilelor pe care le administrează, având în vedere prognoza meteo pentru următoarele zile. Edilul-şef al capitalei a dat indicaţiile de rigoare pentru ca toate serviciile să fie în continuare în teren şi să prevină formarea poleiului pe străzi şi a gheţuşului pe trotuare.

De menţionat că pe parcursul zilei de astăzi la nivel de municipiu Regia „Exdrupo" a  acţionat cu 16 utilaje. La rândul său, Regia locativ-comunală intervine cu 40 de utilaje şi circa 400 de muncitori, iar ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" a scos în teren 6 unităţi de transport şi 300 de muncitori la curăţarea căilor de acces din parcuri şi de pe alei.