Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Şedinţa comisiei pentru situaţii excepţionale, în contextul prognozei meteo pentru următoarele zile

   1136

Având în vedere prognoza meteorologică, care anunţă schimbarea bruscă a vremii pentru următoarele zile, posibile ninsori, lapoviţă şi temperaturi scăzute, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a convocat şedinţa comisiei pentru situaţii excepţionale. La şedinţă au participat pretorii de sector şi operatorii de salubrizare din cadrul administraţiei publice locale a municipiului Chişinău.

În context, primarul general interimar, Silvia Radu, a atenţionat pretorii de sector, Regia „Exdrupo" şi Regia locativ-comunală să fie pregătite de intervenţie şi să acţioneze conform planului stabilit. Edilul - şef al capitalei a solicitat să se intervină imediat ce se va schimba vremea, pentru a asigura curăţarea arterelor principale, a celor secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. La fel, Silvia Radu le-a cerut responsabililor să cureţe toate trotuarele. Primarul general interimar s-a referit şi la necesitatea informării repetate a persoanelor  fizice şi a agenţilor economici să cureţe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

În cadrul şedinţei comisiei pentru situaţii excepţionale a fost luată decizia de a achiziţiona, în mod de urgenţă, o cantitate suplimentară de material antiderapant, pentru a asigura curăţarea străzilor în condiţiile schimbării vremii. 

După cum s-a menţionat în cadrul şedinţei, Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2 este pregătit de a face faţă creşterii numărului persoanelor ce vor solicita adăpost, în situaţia când temperatura aerului va coborî.

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.