Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Şedinţă de lucru privind lucrările de deszăpezire din Chişinău

   1155

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a convocat în această dimineaţă o ședință de lucru privind intervenția serviciilor municipale la deszăpezirea orașului ca urmare a condiţiilor meteo. La şedinţă au participat operatorii de salubrizare din cadrul administraţiei publice locale.

După cum a raportat directorul ÎM Regia „Exdrupo", Adrian Boldurescu, chiar dacă pe drumuri s-a depus polei, la nivel de municipiu se circulă pe toate străzile, iar întreprinderea a activat pe tot parcursul nopţii. Până acum s-a intervenit pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. La moment se acţionează cu 21 de utilaje la împrăştierea materialului antiderapant şi cu 12 unităţi de transport la curăţarea străzilor. În dependenţă de condiţiile meteo, ÎM „Exdrupo" poate interveni cu 67 de utilaje.

Regia locativ-comunală a început intervenția de dimineață la curăţarea trotuarelor, intrările în curţile blocurilor de locuinţe și în staţiile de aşteptare a transportului public. La moment se intervine cu 11 unităţi specializate HACO şi 5 tractoare. Pe parcursul zilei numărul utilajelor va fi suplinit. De dimineaţă la curăţatul trotuarelor au fost mobilizaţi 350 de muncitori.  Concomitent, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" acţionează cu 5 unităţi de transport şi 68 de muncitori la curăţarea căilor de acces din parcuri şi de pe alei.

În context, primarul general interimar, Silvia Radu a solicitat serviciilor municipale să se mobilizeze pentru a interveni cât mai operativ pe sectoarele de drum problematice şi la căile de acces către instituțiile pe menire socială. Primarul de Chişinău a făcut un apel către orăşeni, referindu-se în mod special la copii şi bătrâni, să rămână în casă, având în vedere că pe străzi s-a format gheţuş.

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.