Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia în municipiul Chişinău, ca urmare a condiţiilor meteo

   1187

Primăria Chişinău informează că ora actuală toate străzile și căile de acces din municipiul Chișinău, cu excepţia străzii Vadul lui Vodă, sunt practicabile. Despre aceasta s-a menţionat în cadrul şedinţei comisiei situaţii excepţionale, convocată în această seară de primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu.

După cum a informat şeful interimar al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Butucel, pe parcursul zilei circulaţia în municipiu s-a desfăşurat în condiţii de iarnă, echipele de intervenţie fiind solicitate de mai multe ori să acţioneze la deszăpezirea mai multor căi de acces spre localităţile suburbane.

Pe parcursul zilei s-a intervenit la deszăpezirea străzilor şi s-a împrăştiat material antiderapant cu 21 de utilaje. Regia locativ-comunală a acţionat la curăţarea trotuarelor, intrările în curţile blocurilor de locuinţe și în staţiile de aşteptare a transportului public cu 11 unităţi specializate HACO şi 20 de tractoare. De asemenea, au fost mobilizaţi 350 de muncitori.  Concomitent, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" a intervenit cu 5 unităţi de transport şi 68 de muncitori la curăţarea căilor de acces din parcuri şi de pe alei.

În această seară, ÎM Regia „Exdrupo" va interveni cu toate utilajele din dotare, 67 de autospeciale, începând cu ora 24.00. De asemenea, Regia locativ-comunală va începe intervenţia la ora 4.00, cu toate autospeciale HACO și 26 de utilaje cu plug și perie la deszăpezirea trotuarelor, intrările în curţile blocurilor de locuinţe, iar muncitorii vor asigura curăţarea staţiilor de aşteptare a transportului public.

În context, primarul general interimar Silvia Radu a menţionat necesitatea intervenţiei tuturor serviciilor în această seară, pentru a asigura deszăpezirea  oraşului până în dimineaţa zilei. În mod prioritar, urmează a fi curăţate căile de acces către instituţiile publice - şcoli, grădiniţe şi spitale, străzile pe unde circulă transportul public şi drumurile spre suburbii. Silvia Radu a subliniat că serviciile municipale vor contracta suplimentar unităţi de tehnică, la necesitate.

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.