Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Evacuarea gheretelor şi combaterea comerţului stradal neautorizat din Chişinău

   1172

Primăria municipiului Chişinău informează despre acţiunile de evacuare a gheretelor neautorizate şi combatere a comerţului stradal ilicit desfăşurate pe parcursul săptămânii curente, în cadrul campaniei de curăţenie de primăvară „Facem curat lună".

Pe parcursul acestei săptămâni, Pretura sectorului Centru a evacuat 4 gherete de pe str. Academiei. De asemenea, au fost evacuate tarabele de pe str. Nicolae Testemiţanu, din zona Spitalului Clinic Republican. De mai mult timp, în aceste puncte mobile de comerţ se vindeau legume şi fructe .

În total, de la începutul campaniei de curăţenie de primăvară „Facem curat lună" în sectorul Buiucani au fost demontate şi evacuate 8 gherete, în sectorul Râşcani - 4 gherete, în sectorul Botanica - 7 gherete şi la Ciocana - 8 gherete.

Ţinem să menţionăm că primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a solicitat ca toate gheretele abandonate şi care au autorizaţia de funcţionare expirată să fie demontate şi evacuate. Aceste acţiuni vor continua, astfel ca în următoarele 2 luni toate aceste unităţi de comerţ ambulant din oraşul Chişinău să dispară.