Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizita primarului general interimar al Chişinăului, Silvia Radu, în oraşul Cricova

   1593

Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a vizitat astăzi oraşul Cricova, localitate care face parte din componenţa municipiului Chişinău.

În cadrul vizitei sale la Cricova, Silvia Radu s-a întâlnit cu primarul localităţii, Valentin Guţan. Aflat timp de 8 mandate în fruntea localităţii, primarul de Cricova l-a informat pe primarul interimar de Chişinău despre situaţia curentă din oraş, referindu-se, totodată, la reuşitele sale în calitate de edil, dar şi la problemele cu care se confruntă administraţia locală.

După cum a remarcat Silvia Radu, oraşul Cricova impresionează, în primul rând, prin curăţenia de pe străzi. „În localitatea dvs. se simte spiritul gospodăresc chiar de la intrare", a menţionat primarul interimar de Chişinău. La rândul său, Valentin Guţan a subliniat că din bugetul local, care constituie peste 16 milioane lei, dar şi cu suportul municipalităţii, localitatea reuşeşte să implementeze priorităţile pe care şi le stabileşte, an de an. Cei doi primari au făcut un schimb de opinii pe mai multe subiecte, în special ce priveşte evacuarea deşeurilor, întreţinerea căilor de acces, funcţionarea instituţiilor de învăţământ şi a transportului public.

De asemenea, Valentin Guţan şi Silvia Radu au făcut o scurtă vizită prin localitate - în grădiniţa de copii, Casa de Cultură, Liceul Teoretic „Alexe Mateevici", dar şi prin parcul renovat din centrul oraşului, unde este expusă Aleea Domnitorilor. Primarul de Cricova a  prezentat şi noile proiecte, demarate în anul 2017, ce ţine de amenajarea şi renovarea trotuarelor din oraş şi construcţia străzilor în cartierul de case particulare.  

Silvia Radu a apreciat înalt condiţiile din instituţiile de învăţământ, atât în şcoală, cât şi în grădiniţă, dar şi din Casa de Cultură. Primarul de Chişinău a propus ca pe viitor pe scena Casei de Cultură din Cricova să fie organizate mai multe acţiuni culturale, cu susţinerea municipalităţii. De asemenea, primarul interimar Silvia Radu a promis susţinere autorităţilor din Cricova în programul de reabilitare a căilor de acces.

În final, cei doi primari au stabilit ca asemenea întâlniri să fie organizate cu regularitate, pentru a crea un mecanism de conlucrare eficientă între Primăria municipiului Chişinău şi Primăria oraşului Cricova, care să permită soluţionarea cât mai rapidă a problemelor cetăţenilor.