• vezi mai mult
  Intervenția zilnică a serviciilor municipale în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Primele acţiuni în cadrul campaniei de curățenie de primăvară „Facem curat lună!"

  Primele acţiuni în cadrul campaniei de curățenie de primăvară „Facem curat lună!"

   14.03.2018    347 Accesări    

  Primăria Chişinău informează că astăzi, 14 martie 2018, au început lucrările de curăţare a arborilor şi evacuare a crengilor în cadrul campaniei de primăvară „Facem curat lună". Serviciile municipale au intervenit, la început, în sectorul Ciocana, în perimetrul străzilor Mihai Sadoveanu - Igor Vieru.

  Conform planului de intervenţie, după ce muncitorii de la ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" vor finaliza lucrările de curăţare a copacilor din interiorul curţii blocului de locuinţe, în cartier vor interveni serviciile locativ-comunale şi gestionarii fondului locativ pentru a salubriza teritoriul şi evacua deşeurile. În final, în curte va acţiona ÎM „Exdrupo", pentru a repara şi asfalta căile de acces.

  Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a inspectat personal modul de intervenţie a serviciilor. Edilul-şef al capitalei le-a sugerat responsabililor să atragă o atenţie sporită la curăţarea terenurilor din preajma instituţiilor de învăţământ şi cele medicale şi să asigure lichidarea tuturor gunoiştilor neautorizate, formate în curţile de bloc. Silvia Radu s-a referit şi la necesitatea evacuării gheretelor abandonate sau care nu mai funcţionează.