Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primele acţiuni în cadrul campaniei de curățenie de primăvară „Facem curat lună!"

   1236

Primăria Chişinău informează că astăzi, 14 martie 2018, au început lucrările de curăţare a arborilor şi evacuare a crengilor în cadrul campaniei de primăvară „Facem curat lună". Serviciile municipale au intervenit, la început, în sectorul Ciocana, în perimetrul străzilor Mihai Sadoveanu - Igor Vieru.

Conform planului de intervenţie, după ce muncitorii de la ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" vor finaliza lucrările de curăţare a copacilor din interiorul curţii blocului de locuinţe, în cartier vor interveni serviciile locativ-comunale şi gestionarii fondului locativ pentru a salubriza teritoriul şi evacua deşeurile. În final, în curte va acţiona ÎM „Exdrupo", pentru a repara şi asfalta căile de acces.

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a inspectat personal modul de intervenţie a serviciilor. Edilul-şef al capitalei le-a sugerat responsabililor să atragă o atenţie sporită la curăţarea terenurilor din preajma instituţiilor de învăţământ şi cele medicale şi să asigure lichidarea tuturor gunoiştilor neautorizate, formate în curţile de bloc. Silvia Radu s-a referit şi la necesitatea evacuării gheretelor abandonate sau care nu mai funcţionează.