• vezi mai mult
  Ședința Comisiei pentru buget, economie, finanțe, patrimoniu public local, agricultură și problemele suburbiilor a Consiliului municipal Chișinău   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Planul de investiții pentru anul 2018 a Î.M. „Rețele electrice de iluminare LUMTEH”

  Planul de investiții pentru anul 2018 a Î.M. „Rețele electrice de iluminare LUMTEH”

   07.03.2018    461 Accesări    

  Întreprinderea municipală „Rețele electrice de iluminat LUMTEH" responsabilă de funcționarea iluminatului public din municipiul Chișinău, a prezentat planul investițional pentru anul 2018.

  Prioritar pentru serviciul municipal de iluminare în anul curent este continuarea lucrărilor de iluminare a trecerilor pietonale din orașul Chișinău. De asemenea, în cele mai mari patru parcuri din capitală - „La Izvor", „Valea Trandafirilor",„Parcul Râșcani" și „Valea Morilor" va fi reabilitată rețeaua de iluminat public.   

  Un capitol aparte în planul investițional pentru a.c., îl reprezintă programul de implementare a tehnologiilor pe bază de LED. Astfel, urmează a fi schimbate circa 1500 corpuri de iluminat vechi cu altele noi, pe baza de LED-uri, de pe 7 străzi principale ale capitalei, inclusiv în Piața Marii Adunări Naționale.