Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Şedinţă de lucru privind lucrările de deszăpezire din Chişinău

   1154

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a convocat în această dimineaţă o ședință de lucru privind intervenția serviciilor municipale la deszăpezirea orașului ca urmare a condiţiilor meteo.

La şedinţă au participat pretorii de sector, operatorii de salubrizare și gestionarii fondului locativ din municipiul Chişinău.

În context, primarul general interimar, Silvia Radu a solicitat serviciilor municipale să se mobilizeze pentru a interveni cât mai operativ pe sectoarele de drum problematice, la căile de acces către instituțiile pe menire socială, inclusiv în parcuri și scuaruri.    

Potrivit directorului ÎM Regia „Exdrupo", Adrian Boldurescu, intervenția a început de la ora 08:00 pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. De asemenea, la solicitarea preturilor, utilaje, dar și material antiderapant vor fi redirecționate în fiecare sector unde va fi solicitată intervenția.     

Regia locativ-comunală a început intervenția de dimineață la curăţarea trotuarelor şi intrările în curţile blocurilor de locuinţe. Angajaţii întreprinderilor municipale de prestări servicii locative şi de gestionare a fondului locativ asigură curăţarea trotuarelor și în staţiile de aşteptare a transportului public.

De menţionat că transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în dimineaţa zilei la linie au fost emise 300 de troleibuze şi 97 de autobuze.

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.