Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Concurs municipal pentru elaborarea compoziţiei sculpturale „Grigore Vieru"

   1895

Consiliul municipal Chişinău a decis prelungirea termenului de desfăşurare a concursului pentru elaborarea compoziţiei sculpturale „Grigore Vieru", până la data de 26 octombrie 2018.

Potrivit deciziei CMC, participanţii la concurs vor propune inclusiv locurile unde urmează a fi amplasată compoziţia, cu consimţământul prealabil al comisiei de concurs. Pentru organizarea concursului, autorităţile locale au decis alocarea a 200 mii lei.

Primăria Chişinău informează că pentru prima dată, concursul municipal pentru elaborarea compoziţiei sculpturale „Grigore Vieru" a fost lansat încă în luna mai 2010. Iniţial s-a propus ca monumentul poetului să fie amplasat pe bd. Grigore Vieru. Atunci în concurs s-au înscris 12 echipe, care au elaborat 16 schiţe pentru viitorul monument.

Comisia de concurs, din care fac parte reprezentanţi ai Primăriei Chişinău, Guvernului R. Moldova, Academiei de Ştiinţe a Moldovei, ai societăţii civile şi membri ai familiei regretatului poet Grigore Vieru, a propus însă prelungirea concursului.