Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Asigurarea accesului autospecialelor de intervenție în zonele rezidențiale

   1446

Primăria municipiului Chişinău este preocupată de soluționarea problemei accesului autospecialelor de intervenție către blocurile de locuințe din capitală și cele din suburbii.

Astfel, pe lângă Preturile de sector, va fi creat câte un grup de lucru format din reprezentanți ai serviciilor municipale de profil: Direcția generală transport public și căi de comunicație, Direcția generală locativ-comunală și amenajare și ÎM "Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", pentru a evalua situația în cartierele problematice pentru accesul autospecialelor de intervenție împotriva incendiilor și, respectiv, de a căuta posibilități de a elibera teritoriile și căile de acces.

Inițiativa privind luarea de atitudine vizavi de accesul Serviciului pentru situații excepționale în cartierele locative a fost enunțată de primarul general interimar, Silvia Radu, în cadrul ședinței operative săptămânale de luni, 19 februarie, a.c., după prezentarea unui raport tematic al Direcției pentru situații excepționale (DSE) a municipiului Chișinău. Edilul-șef al Capitalei a solicitat implicarea imediată a serviciilor municipale, pentru a înlătura neconformitățile prezentate de către DSE și de a fi asigurată securitatea locuitorilor municipiului Chișinău.

O evaluare a situației privind accesul autospecialelor în caz de incendiu a arătat că deplasarea transportului special spre cartierele locative este dificil. Cazurile problematice vizavi de accesul mașinilor de pompieri în curțile de bloc se referă la îngustarea drumurilor din cauza automobilelor parcate în curți, prezența diferitor obiecte care împiedică accesul autospecialelor (construcții improvizate, bare de metal, copaci etc.).

Potrivit datelor Direcției pentru situații excepționale, în municipiul Chișinău este dificil accesul autospecialelor de intervenție către 133 de blocuri de locuințe, iar accesul autoturnului este problematic către 209 blocuri.