• vezi mai mult
  Lichidarea consecințelor ploii torențiale din 22 iunie a.c.   
  Operarea de modificări în bugetul municipal Chișinău pe anul 2018   
  Mobilizarea serviciilor municipale în contextul avertismentelor de schimbare bruscă a vremii   
  Amenajarea mobilierului urban pe str. Alexandr Pușkin   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Comemorarea primarului de Chişinău, Nicolae Costin

  Comemorarea primarului de Chişinău, Nicolae Costin

   16.02.2018    222 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău l-a comemorat astăzi pe Nicolae Costin, primul primar al Chișinăului (1990-1994), ales pe cale democratică, la 23 de ani de la trecerea în nemurire.

  Conducerea Primăriei Capitalei, în persoana doamnei Silvia Radu, primar general interimar și a domnului Ruslan Codreanu, viceprimar, au depus flori la placa memorială din holul instituției. Totodată, un grup de elevi de la gimnaziul "Nicolae Costin" din sectorul Botanica, i-au adus un omagiu mentorului spiritual al școlii lor. Elevii l-au evocat pe Nicolae Costin, amintind de reformele din activitatea sa ca edil, precum și de promotor al Mișcării de renaștere națională.

  La 16 februarie 2018 se împlinesc 23 de ani de la trecerea în nemurire a lui Nicolae Costin, promotor al mişcării de renaştere naţională, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova ales în mod democratic, coautor al Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova şi al primei Constituţii a Republicii Moldova, Primar de Chişinău între anii 1990 - 1994.