Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Conducerea Primăriei Chişinău, în dialog cu reprezentanţii asociaţiilor veteranilor de război

   1775

Primarul general interimar al Chişinăului, Silvia Radu și viceprimarul capitalei, Ruslan Codreanu, s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții asociaţiilor veteranilor de război din municipiu.

Discuţia s-a axat pe cele mai importante subiecte ce vizează activitatea asociaţiilor de veterani, dar şi a membrilor acestora, inclusiv organizarea acțiunilor de comemorare a celor căzuți în războiul din Afganistan și, respectiv, a luptelor de pe Nistru. De asemenea, în cadrul întrevederii a fost abordată problema asigurării cu spaţiu locativ a veteranilor de război şi executarea hotărârilor judecătoreşti, inclusiv a deciziilor CEDO.

În altă ordine de idei, reprezentanţii asociaţiilor şi uniunilor veteranilor de război au solicitat implicarea autorităţilor publice locale în amenajarea şi salubrizarea scuarului Complexului memorial din sectorul Râșcani, care, în ultimii ani, a fost transformat în loc de comerţ pentru vânzătorii stradali. Veteranii de război şi-au exprimat disponibilitatea de a colabora cu Primăria Chișinău în vederea soluționării problemelor stringente cu care se confruntă orașul, dar şi a persoanelor care au luptat în diferite conflicte armate.

În context, primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu a apreciat iniţiativa organizării unor asemenea întâlniri, subliniind că în urma dialogului vor fi identificate şi soluţiile la problemele abordate. Edilul-șef a precizat că a semnat deja dispoziția privind desfășurarea acțiunilor de comemorare a celor căzuți în războiul din Afganistan și a dat indicațiile de rigoare pentru a organiza la nivelul cuvenit a activităților pentru data de 15 februarie și respectiv, 2 martie.

Silvia Radu a menţionat că va solicita expres Preturii sectorului Râşcani întreprinderea acţiunilor necesare pentru a amenaja complexul memorial de pe bd. Moscova.  Totodată, primarul general a informat că Primăria municipiului Chişinău conlucrează cu Guvernul Republicii Moldova pe subiectul asigurării cu spațiu locativ a persoanelor cu dosare câștigate la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. 

Pentru a asigura un dialog eficient între asociaţiile veteranilor de război şi autorităţile publice locale, toate problemele enunţate vor fi gestionate direct de viceprimarul Ruslan Codreanu, responsabil în cadrul Primăriei Chişinău de domeniul social.