Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reorganizarea unor direcţii ale municipiului Chişinău

   2216

Consiliul municipal Chişinău a aprobat astăzi reorganizarea mai multor subdiviziuni ale administraţiei publice locale. Astfel, CMC a acceptat propunerea Primăriei municipiului Chişinău şi a votat reorganizarea Direcţiei socio-ecologică, care va fuziona, prin absorbţie, cu Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare. De asemenea, Direcţia agricultură va fi reorganizată şi va fuziona cu Direcţia generală economie, reforme şi relaţii patrimoniale.  

Ca urmare a lichidării subdiviziunilor menţionate, vor fi optimizate cheltuieli de peste 1 milion lei şi anume 576 mii lei care erau prevăzuţi pentru activitatea Direcţiei social-ecologice şi, respectiv, 579 mii lei alocaţi iniţial Direcţiei agricultură. Alte venituri de pe urma reorganizării acestor direcţii pot fi obţinute din darea în locaţiune a sediilor şi a automobilelor care au aparţinut subdiviziunilor respective.

În acelaşi timp, CMC a decis acceptarea reorganizării prin fuziune (absorbţie) a Direcţiei generale a Fondului municipal Chişinău de susţinere socială a populaţiei şi Direcţiei sănătăţii de către Direcţia generală asistenţă socială, dar şi fuziunea Direcţiei cultură cu Direcţia generală educaţie, tineret şi sport.

În context, Primăria municipiului Chişinău salută decizia de astăzi a Consiliul Municipal Chişinău de a susţine prima iniţiativă de reformă instituţională a administraţiei publice locale. Ne exprimăm speranţa că decizia de astăzi constituie o nouă etapă în restructurarea instituţională a Primăriei,implicit în dezvoltarea municipiului Chişinău.