Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general interimar, Silvia Radu a avut o întrevedere cu primarul municipiului Iași, Mihai Chirica

   1560

Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, s-a întâlnit astăzi cu primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, care se află într-o vizită în capitala Republicii Moldova.

Silvia Radu a salutat prezenţa la Chişinău a primarului de Iași, apreciind relaţiile de prietenie şi bună colaborare între cele două municipii.

Discuţiile s-au axat pe aspecte ce ţin de aprofundarea colaborării bilaterale, schimb de experienţă şi posibilitatea implementării unor proiecte investiţionale transfrontaliere în vederea modernizării serviciilor publice.

Astfel, în perioada următoare în cadrul colaborării transfrontaliere dintre Republica Moldova și România, la Chișinău vor fi implementate 3 proiecte, care vor consta în reabilitarea unei clădiri, monument de arhitectură de importanță istorică, crearea unui centru de cercetare etnică și a unui centru de pregătire a medicilor și angajaților medicali în vederea asistenței persoanelor în etate.   

La rândul său, Mihai Chirica, și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini eforturile municipalității pe domenii de dezvoltare, care la ora actuală sunt prioritare în cadrul Uniunii Europene, în special în sectorul tehnologiilor informaționale. Astfel, mai multe companii IT din Chișinău, vor fi invitate pentru a participa în diferite proiecte, dar și schimb de experiență în municipiul Iași.

În cadrul întrevederii, a participat și viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, edilii celor două municipii au abordat şi alte subiecte ce ţin de aprofundarea relaţiilor de cooperare în perioada imediat următoare. S-a stabilit că specialiștii din cadrul celor două Primării vor face schimb de experiență, pe diferite domenii, care vor viza implementarea proiectelor ecologice, de eficiență energetică și de gestiune modernă pe intern a serviciilor municipale.

Menționăm că Iașiul și Chișinăul sunt orașe înfrățite. La 24 ianuarie 2018, la Iași au avut loc o serie de evenimente consacrate sărbătoririi a 10 ani de la semnarea Acordului de înfrăţire între cele două  municipii și lansarea Mapei Filatelice aniversare „Iaşi - Chişinău: 10 ani de la înfrăţire".