• vezi mai mult
  Continuarea ședinţei Consiliului municipal Chişinău   
  Auditul procesului de încadrare în serviciul public a personalului și evoluția carierei funcționarilor publici   
  Şedinţa Consiliului municipal Chişinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Plantarea unei alei de brazi pe teritoriul Parcului „Dendrariu”

  Plantarea unei alei de brazi pe teritoriul Parcului „Dendrariu”

   26.01.2018    236 Accesări    

  Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a participat astăzi, 26 ianuarie 2018, la acțiunea de plantare a puieților de molid în Parcul „Dendrariu".

  În total, au fost sădiţi 22 de molizi argintii. Brazii plantaţi sunt cu bulgăre de pământ, au 10 ani și o înălțime de 2 - 2,5 metri fiecare. Aceștia au fost sădiţi ca și compoziție de landșaft din arbori de conifere. Costul unui puiet este de 850 lei, fiind achiziționați de la o pepinieră din oraşul Bălți. De menţionat că 21 de copaci au fost procurați din sursele ÎM „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi", iar unul din sursele proprii ale primarului general interimar al capitalei, Silvia Radu.

  Peste ani, brazii vor putea fi folosiţi ca şi pomi de Crăciun, la sărbătorile de iarnă, în Piața Marii Adunări Naționale. Prin această acţiune, municipalitatea recuperează acel brad tăiat, în luna decembrie 2017, de pe terenul privat al unui locuitor al municipiului Chişinău și care a ajuns să fie instalat şi împodobit în centrul Chişinăului.

  Potrivit specialiștilor, perioada de iarnă este cea mai favorabilă pentru sădirea coniferelor.