• vezi mai mult
  Proiectele ce vor fi realizate în cadrul Bugetului Civil Chişinău în ediţia din anul 2018   
  Mihai Munteanu, la 75 de ani!   
  Şedinţa Echipei de lucru pentru Bugetul Civil Chişinău   
  Reabilitarea trotuarelor de pe str. Maria Cebotari şi str. Sfatul Ţării   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Omagierea persoanelor centenare din municipiul Chişinău

  Omagierea persoanelor centenare din municipiul Chişinău

   25.01.2018    174 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că activităţile de omagiere a persoanelor care au împlinit vârsta de 100 de ani şi mai mult, temporar au fost suspendate.

  Situaţia s-a creat după ce a fost sistată activitatea Direcției generale a Fondului de susținere socială a populației din municipiului Chișinău, în conformitate cu modificările la legislaţia în vigoare.

  În context, Primăria municipiului Chişinău la moment nu poate organiza şi desfăşura  acțiunea tradițională de omagiere a persoanelor centenare. Or, până acum, ajutorul material  prevăzut conform deciziei CMC nr. 11/12 din 18.12.2014 „Cu privire  la celebrarea nunților cuplurilor longevive și omagierea persoanelor centenare (longevive)  în municipiul Chișinău", era acordat prin intermediul Direcţiei respective.   

  Primăria va relua acțiunile de omagiere a persoanelor centenare după aprobarea deciziei corespunzătoare a Consiliului municipal Chișinău. Proiectul deciziei este elaborat și va fi înaintat spre examinare la următoarea ședință a CMC.