• vezi mai mult
  Măsuri de îmbunătățire a calității apei potabile în municipiul Chișinău   
  Programul lucrărilor de reparaţie a străzilor   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Omagierea persoanelor centenare din municipiul Chişinău

  Omagierea persoanelor centenare din municipiul Chişinău

   25.01.2018    153 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că activităţile de omagiere a persoanelor care au împlinit vârsta de 100 de ani şi mai mult, temporar au fost suspendate.

  Situaţia s-a creat după ce a fost sistată activitatea Direcției generale a Fondului de susținere socială a populației din municipiului Chișinău, în conformitate cu modificările la legislaţia în vigoare.

  În context, Primăria municipiului Chişinău la moment nu poate organiza şi desfăşura  acțiunea tradițională de omagiere a persoanelor centenare. Or, până acum, ajutorul material  prevăzut conform deciziei CMC nr. 11/12 din 18.12.2014 „Cu privire  la celebrarea nunților cuplurilor longevive și omagierea persoanelor centenare (longevive)  în municipiul Chișinău", era acordat prin intermediul Direcţiei respective.   

  Primăria va relua acțiunile de omagiere a persoanelor centenare după aprobarea deciziei corespunzătoare a Consiliului municipal Chișinău. Proiectul deciziei este elaborat și va fi înaintat spre examinare la următoarea ședință a CMC.