Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 12.00)

   1363

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, la ora 12.00, ca urmare a condiţiilor meteo.

În această dimineaţă, ÎM Regia „Exdrupo" a început evacuarea zăpezii de pe străzile oraşului. Zăpada adunată la marginea carosabilului este încărcată în maşini de capacitate mare şi transportată pe platourile întreprinderii municipale, de pe str. Varniţa. Pe tot parcursul zilei, Regia „Exdrupo" va acţiona cu 30 de unităţi de tehnică.

De asemenea, începând cu ora 6.00, angajaţii întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ, în total peste 520 de persoane, acţionează la curăţarea trotuarelor, a căilor de acces în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă, zone de acces către platourile de acumulare a deşeurilor menajere şi a staţiilor de aşteptare a transportului public. Având în vedere că în urma precipitaţiilor din dimineaţa zilei în oraş s-a format gheţuş, muncitorii împrăştie sare şi antiderapant lichid pe trotuare. Pe parcursul zilei, Regia locativ-comunală intervine cu 45 de utilaje.

Transportul public circulă conform programului unei zile de sâmbătă.

În context, Primăria municipiului Chişinău face apel către toţi agenţii economici care curăţă zăpada şi o depozitează pe teritoriul gestionat să contacteze ÎM Regia „Exdrupo" pentru a o evacua. Toate persoanele pot contacta întreprinderea, la următoarele numere de telefon: 022-471-320 și 060133367.