Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo (ora 18.00)

   1276

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, la ora 18.00, ca urmare a condiţiilor meteo.

La moment, 64 de utilaje ale ÎM Regia „Exdrupo" au reluat curăţarea oraşului de zăpadă. Se acţionează cu material antiderapant pe străzi, pe arterele pe care circulă transportul public şi pe căile de acces către suburbii, pentru a evita formarea gheţuşului, având în vedere temperaturile negative anunţate pentru următoarele ore.

Regia locativ-comunală intervine, la moment, cu 45 de utilaje, pe trotuare şi la curăţarea căilor de acces în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă.

La nivelul oraşului Chişinău nu sunt străzi blocate, iar Primăria recomandă şoferilor să evite străzile în pantă, în special este vorba de Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi stradela Uzinelor.

Până la această oră, s-au înregistrat 21 de rupturi de crengi, dintre care 18 au fost deja soluţionate. De asemenea, au fost restabilite toate cele 28 de rupturi ale cablurilor electrice la iluminatul public şi a fost reluată alimentarea cu energie electrică a localităţilor Sângera şi Dobrogea.

Serviciile municipale de profil vor activa pe tot parcursul nopţii. În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.