Pagina oficială a Municipiului Chișinău

De Ziua Naţională a Culturii, Primăria Chişinău l-a omagiat pe Mihai Eminescu

   1329

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, alături de viceprimarii capitalei, Nistor Grozavu şi Ruslan Codreanu, a depus astăzi, 15 ianuarie 2018, flori la bustul lui Mihai Eminescu din scuarul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu".

Evenimentul s-a desfăşurat în contextul aniversării a 168 ani de la naşterea marelui poet, zi în care în Republica Moldova se marchează Ziua Naţională a Culturii.

De asemenea, pe parcursul zilei, Direcţia Culturii a Primăriei municipiului Chişinău, de comun cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova şi Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" a organizat un recital de muzică şi poezie la bustul poetului Mihai Eminescu din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt".

Tot astăzi, în cadrul Liceului „Spiru Haret" s-a desfăşurat o lecţie de omagiere a poetului Mihai Eminescu, la care au participat Spiridon Vangheli, Vladimir Beşleagă, Maria Şleahtiţchi şi Theo Chiriac. În cadrul evenimentului au evoluat Mariana Bulicanu, solistă a Operei Naţionale „Maria Bieşu" din Chişinău şi Ştefănel Luţă, elev al Liceului de muzică „Cipran Porumbescu", fiind acompaniaţi la pian de Margareta Cuciuc.