• vezi mai mult
  Programul lucrărilor de reparaţie a străzilor   
  Desfășurarea lucrărilor de reparație a străzilor din capitală   
  Sistarea lucrărilor de construire pe şantierul de pe str. Alba Iulia, 2   
  Salubrizarea de primăvară a orașului Chișinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Susţinerea persoanelor fără adăpost în perioada rece a anului

  Susţinerea persoanelor fără adăpost în perioada rece a anului

   18.12.2017    229 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău a elaborat un mecanism de lucru, pentru sprijinirea persoanelor fără domiciliu stabil, pe perioada rece a anului. Mecanismul respectiv prevede modul de identificare a persoanelor fără adăpost, plasarea lor în instituţiile specializate şi acordarea asistenţei medico-sociale.

  În mod special, Primăria îşi propune ca în perioada rece a anului să asigure cazarea nocturnă provizorie a tuturor persoanelor fără un domiciliu stabil, să acorde primul ajutor medical în caz de necesitate şi să asigure persoanele găzduite cu micul dejun şi masă de seară.

  Autorităţile publice locale au stabilit că Direcţia de poliţie a municipiului Chişinău va identifica persoanele fără un loc de trai şi acestea vor fi transportate la Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2. Ulterior, acestea vor fi cazate în una din instituţiile identificate de Primărie, iar, Direcţia asistenţă socială, de comun cu câteva organizaţii neguvernamentale vor asigura hrana persoanelor care vagabondează pe străzile oraşului. De asemenea, atunci când vom avea temperaturi scăzute, Direcţia situaţii excepţionale a municipiului Chişinău va amenaja corturi, în cele mai aglomerate intersecţii ale oraşului, unde vor putea să se adăpostească temporar toate persoanele.