• vezi mai mult
  Demararea lucrărilor de reabilitare a 3 străzi din centrul oraşului Chişinău   
  Amenajarea Scuarului din str. Bucureşti, 68 din Chişinău   
  Ședința Comisiei juridice, pentru ordine publică și activitatea administrației publice locale   
  Activitatea grupului de lucru pentru examinarea modului de amplasare a gheretelor în Chişinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Schimbarea lifturilor din blocurile de locuinţă din Chişinău

  Schimbarea lifturilor din blocurile de locuinţă din Chişinău

   18.12.2017    267 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău a identificat sursele financiare necesare pentru schimbarea tuturor lifturilor din capitală, care au o vârstă mai mare de 43 de ani de exploatare.  

  După cum a anunţat în cadrul şedinţei operative primarul general interimar Silvia Radu, în urma revizuirii bugetului prevăzut Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare pentru anul 2018, au fost identificate suplimentar încă 10 milioane de lei ce vor fi redistribuiţi pentru schimbarea ascensoarelor din blocurile de locuinţă din municipiu. În total, în anul viitor bugetul întreprinderii municipale „Liftservice" se va dubla şi va constitui peste 19 milioane lei.

  Din sursele respective, vor fi înlocuite 37 de lifturi, adică toate ascensoarele cu vârsta de exploatare mai mare de 43 de ani. În continuare, pe parcursul anului 2018 urmează a fi identificate surse financiare suplimentare pentru a schimba şi lifturile cu o vechime mai mare de 40 de ani.

  „Vom consulta și Consiliul municipal Chişinău în această chestiune. Am avut mai multe dialoguri cu agenţii economici care asamblează lifturi în Chişinău. În acest caz cred că vom lua o decizie de principiu şi vom apela la producătorii autohtoni, pentru a crea noi locuri de muncă, și, concomitent, se va micșora și prețul lifturilor", a declarat primarul interimar Silvia Radu.