• vezi mai mult
  Amenajarea Scuarului din str. Bucureşti, 68 din Chişinău   
  Ședința Comisiei juridice, pentru ordine publică și activitatea administrației publice locale   
  Activitatea grupului de lucru pentru examinarea modului de amplasare a gheretelor în Chişinău   
  Program zilnic: Lucrări de salubrizare, infrastructură şi întreţinere a străzilor   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Modernizarea și înlocuirea lifturilor din blocurile de locuințe din capitală

  Modernizarea și înlocuirea lifturilor din blocurile de locuințe din capitală

   11.12.2017    254 Accesări    

  Primarul general interimar, Silvia Radu, a solicitat conducerii întreprinderii municipale „Liftservice" prezentarea unui plan pentru următorii 2 ani privind redresarea situației lifturilor din blocurile de locuințe din capitală, care au termenul expirat de exploatare.

  Potrivit edilului-șef al capitalei, în prezent se atestă o situație gravă la acest capitol prin faptul că peste 80 la sută din ascensoare din blocurile de locuințe din Chișinău, au depășit termenul de exploatare. „Exista un pericol real asupra vieții oamenilor, care folosesc aceste ascensoare", a menționat Silvia Radu.

  În context, primarul capitalei a dispus ca Î.M. „Liftservice" să identifice surse financiare pentru anul viitor pentru schimbarea ascensoarelor din blocurile multietajate, care au un termen de exploatare mai mare de 43 ani. În prezent în capitală sunt circa 700 de ascensoare care au un termen de exploatare de 37 ani.      

  De menționat că în prezent fondul locativ al capitalei dispune de 2395 de ascensoare, iar pe parcursul anului curent au fost schimbate 25 ascensoare noi și alte 46 de unități au fost modernizate.