• vezi mai mult
  Asigurarea accesului în pasajele pietonale subterane pe timp de noapte   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Ședința Consiliului municipal Chișinău   
  Suspendarea traficului rutier pe str. Ion Creangă   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  ANUNȚ Concursul Naţional de Creaţie pentru elevi „Scrisoare mamei”

  ANUNȚ Concursul Naţional de Creaţie pentru elevi „Scrisoare mamei”

   05.12.2017    477 Accesări    

  Academia de Științe din Moldova, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal  Chişinău, Facultatea de Litere, USM, și AO „Platforma Socrate", cu susținerea partenerului general BC „Moldova Agroindbank" SA, anunţă organizarea concursului naţional „Scrisoare mamei", ce se desfăşoară în perioada 27 noiembrie 2017 - 25 februarie 2018, pentru elevii din clasele gimnaziale (prima categorie, clasele a V-a - a IX-a) și clasele liceale (a doua categorie, clasele a X-a - a XII-a) din şcolile RM, atât pentru vorbitorii de limbă română, cât şi pentru alolingvi.

  Concursul are drept scop sensibilizarea tinerei generaţii, promovarea creativităţii, identificarea şi promova tinerelor talente. Concursul va atrage atenţia publicului la realităţile existente şi are drept scop motivarea tinerilor de a-şi respecta părinţii, persoanele care le-au dat viaţă, de a valorifica familia, de a le cultiva valori social-umane.

  Obiectivul concursului este de a păstra şi promova relaţiile, legăturile fireşti pe plan sentimental şi spiritual dintre părinţi şi copii.

  Astăzi sunt multe posibilităţi de comunicare dintre copiii şi părinţii aflaţi la distanţă, cum ar fi site-urile de socializare: skype, twitter, odnoklassniki, facebook ş.a. De multe ori, discuţiile lor prin intermediul acestor tehnologii se reduc la problemele materiale. Scrisoarea este cel mai reuşit instrument de a-l motiva pe copil să-şi deschidă sufletul, să dea frâu liber imaginaţiei. Este important să vedem ce simte şi cum gândeşte un copil.

  Lucrările vor fi expediate în format electronic la adresa de e-mail: scrisoaremamei@gmail.com (limba română), pismomame2015@gmail.com (limba rusă) Pentru aprecierea lor vor fi formate două comisii - una pentru lucrările scrise în limba română, şi alta - pentru lucrările în rusă.

  Locul I - 2000 lei

  Locul II - 1500 lei

  Locul III - 1000 lei

  5 premii a câte 500 de lei

  Înmânarea premiilor şi altor distincţii va avea loc în municipiul Chişinău, în cadrul unei solemnităţi speciale (locul, data şi ora festivităţii vor fi anunţate din timp).

  Informaţii  mai detaliate cu privire la acest concurs le veţi găsi în Regulamentul de mai jos, la adresa de facebook a proiectului:

   https://www.facebook.com/scrisoaremamei sau la adresa DGETS: www.chisinauedu.md, precum și la telefoanele:  022-23-53-80; 022235284; 022235275 (Secția Informare și Relații cu Comunitatea DGETS mun.Chişinău, str.Dosoftei 99, birourile nr.30, 42). 

  Termenul limită de expediere a lucrărilor este data de 25.02.2018.

  REGULAMENTUL Concursului

  Anunț Concurs rus