• vezi mai mult
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Instruire pentru grupurile de iniţiativă ce vor să depună proiecte prin mecanismul de bugetare participativă în municipiul Chişinău   
  Comercializarea mărţişoarelor pe perioada sărbătorilor de primăvară   
  Schimbarea conducerii ÎM Regia „Autosalubritate”   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Şedinţa grupului de lucru pentru situaţii excepţionale

  Şedinţa grupului de lucru pentru situaţii excepţionale

   04.12.2017    174 Accesări    

  Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a convocat astăzi şedinţa grupului de lucru pentru situaţii excepţionale. Scopul întrunirii a fost de a sistematiza informaţiile despre forţele şi mijloacele necesare pentru elaborarea şi aprobarea unui plan general de intervenţie în caz de situaţii excepţionale sau calamităţi naturale. 

  După cum a subliniat primarul interimar Silvia Radu, pentru a asigura pregătirea serviciilor municipale de a interveni operativ în caz de situaţii excepţionale, în cel mai scurt timp autorităţile administraţiei publice locale ale municipiului Chişinău vor elabora şi aproba un nou regulament privind activitatea Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale, care să corespundă rigorilor actuale. De asemenea, va fi aprobată o nouă componenţă a Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale, dar şi un Plan de intervenţie în caz de calamităţi naturale.

  În altă ordine de idei, primarul Silvia Radu a dispus crearea celulei de criză, cu rol de punct de conducere, ce va funcţiona în cadrul Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale.