• vezi mai mult
  Asigurarea accesului în pasajele pietonale subterane pe timp de noapte   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Ședința Consiliului municipal Chișinău   
  Suspendarea traficului rutier pe str. Ion Creangă   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Situația epidemiologică prin viroze în municipiul Chișinău

  Situația epidemiologică prin viroze în municipiul Chișinău

   04.12.2017    176 Accesări    

  Situația referitor la morbiditatea prin gripă și infecții respiratorii acute în municipiul Chișinău este în ușoară descreștere în săptămâna trecută, în perioada 27 noiembrie - 3 decembrie 2017, când au fost înregistrate 2271 cazuri noi de viroze, față de 2328 de cazuri, în săptămâna 20 - 26 noiembrie 2017.

  Cele mai multe cazuri de viroze au fost înregistrate la copii - 1620 cazuri (71,3%). Cei mai afectați au fost copiii cu vârsta de până la 6 ani - 1 149 de cazuri (70,9%), dintre aceștia 415 (36,1%) sunt copii instituționalizați.

  În perioada de referință au fost internați 43 de bolnavi , inclusiv 37 de copii. Rata copiilor spitalizați a constituit 86%. Cazuri de gripă în municipiul Chișinău nu au fost înregistrate. 

  În context, de menționat că în municipiu au fost vaccinate contra gripei 33 mii 600 persoane. Majoritatea sunt persoane din grupurile cu risc sporit (persoanele cu patologii cronice, copii și femeile gravide, persoanele angajate în funcții cu risc sporit (polițiști, vameși, personal medical).

  În scopul evitării îmbolnăvirilor prin gripă și infecții respiratorii acute, specialiștii recomandă adresarea la medicul de familie odată cu primele simptome de îmbolnăvire, izolarea bolnavului la domiciliu, evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare, spălarea regulată pe mâini, folosirea măștilor de protecție, evitarea aglomerației, alimentația corectă şi bogată în vitamine, cu fructe și legume.