• vezi mai mult
  Asigurarea accesului în pasajele pietonale subterane pe timp de noapte   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Ședința Consiliului municipal Chișinău   
  Suspendarea traficului rutier pe str. Ion Creangă   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Reorganizarea Centrului de găzduire a persoanelor fără domiciliu stabil

  Reorganizarea Centrului de găzduire a persoanelor fără domiciliu stabil

   04.12.2017    299 Accesări    

  Primăria Chişinău își propune că în anul 2018 să reorganizeze Centrul de găzduire a persoanelor fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2 pentru a extinde numărul de beneficiari ai instituției.

  Majorarea numărului beneficiarilor Centrului  pentru persoane fără adăpost, pe perioada de noapte, este unul din obiectivele propuse pentru a fi implementate pe parcursul anului 2018 de către Direcția generală asistență socială.
  Potrivit șefului adjunct al Direcției generale asistență socială, Irina Banova, în condițiile când capacitatea Centrului de găzduire din strada Haltei, 2 este insuficientă, este necesară crearea unui Centru de urgență pentru plasarea beneficiarilor pe perioada de noapte. „Toate persoanele identificate că necesită un adăpost, în perioada rece să fie plasate în instituție fără nici un fel de restricții", a spus Irina Banova.

  În context, primarul general interimar, Silvia Radu a solicitat Direcției asistență socială identificarea unor locaţii adiționale, pentru a suplini numărul de persoane adăpostite pe noapte în centre de plasament. Această situație se impune în condițiile când circa 400 de persoane au fost identificate având necesitatea de a înnopta undeva în sezonul de iarnă. „Nu ne putem permite să-i lăsăm pe acești oameni să înghețe, pentru că avem un adăpost prea mic", a subliniat primarul general interimar. De asemenea, Silvia Radu a cerut implicarea reprezentanților societății civile, care au tangență cu proiecte de susținere a persoanelor social defavorizate, pentru a găsi o soluție, chiar și temporară, pentru această iarnă.

  În prezent, capacitatea Centrului de găzduire a persoanelor fără domiciliu stabil din Chișinău este de 70 de persoane. Cu toate acestea, în perioada de iarnă instituția adăpostește până la 120 de beneficiari.