Primarul general interimar, Silvia Radu, a avut zi de audiență a cetăţenilor

   2916

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a primit astăzi mai mulţi cetăţeni în audienţă.

Problemele abordate de cetăţenii veniţi în audienţă la primarul general au vizat diferite domenii. Eliberarea documentației de urbanism, conflictele între vecini, acordarea spaţiilor pentru activitatea agenților economici, gestionarea fondului locativ, privatizarea apartamentelor de către veteranii luptelor de pe Nistru și persoanele intern deplasate etc., reprezintă doar câteva chestiuni pe care nu le pot soluţiona locuitorii şi au apelat la ajutorul primarului Silvia Radu.    

În context, primarul de Chişinău le-a solicitat persoanelor venite în audiență să depună petiții pe problemele enunțate de ei, care urmează a fi examinate de juriștii din cadrul Primăriei. În cazul în care faptele enunţate se vor adeveri, se va lua atitudine față de funcționarii care se fac vinovați, la ședința Comisiei de disciplină a municipiului Chișinău sau se va dispune implicarea structurilor și serviciilor municipale pentru urgentarea rezolvării problemelor enunţate. 

Tot astăzi a avut zi de audienţă a cetăţenilor şi viceprimarul Ruslan Codreanu, care coordonează activitățile din domeniul educației, cultură și social. Viceprimarul Codreanu a primit în audiență reprezentanți ai instituțiilor publice care au solicitat implicare în organizare de evenimente cu impact social, susținerea municipalității în editarea de carte. De asemenea, viceprimarul a fost abordat în chestiuni privind funcționarea serviciilor publice, tergiversarea procesului de privatizare a bunurilor, asigurarea cu spațiu locativ și acordarea de ajutoare materiale cetățenilor defavorizați.

Ruslan Codreanu a promis celor veniți în audiență soluționarea chestiunilor cu privire la ajutoarele materiale, susținerea proiectelor culturale,  implicarea serviciilor municipale pentru înlăturarea problemelor curente, instalarea de semne rutiere în preajma blocurilor de locuințe aflate în vecinătatea străzilor cu trafic intens. În același timp, a menţionat că Primăria Chișinău nu dispune de spațiu locativ liber pentru a fi acordat familiilor defavorizate social.

Precizăm că primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, primește în audienţă cetăţenii de 2 ori pe lună, în a II-a şi a IV-a zi de miercuri a fiecărei luni, între orele 8.00 - 12.00.

De asemenea, viceprimarii de Chişinău vor primi în audienţă cetăţenii după cum urmează:

Viceprimarul de Chişinău, Nistor Grozavu - în fiecare zi de luni, între orele 13.00 - 15.00;

Viceprimarul municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu - în a II-a şi a IV-a zi de miercuri a fiecărei luni, între orele 8.00 - 12.00.    

Pentru înscrierea în audienţă la primarul general interimar sau viceprimari, cetăţenii urmează să se adreseze Direcţiei corespondenţă, petiţii şi audienţă (bir.13) a Primăriei municipiului Chişinău, tel: (022) 22-63-78.