Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Silvia Radu: Lucrurile trebuie şi pot fi schimbate urgent, prin intervenţii imediate pe domeniile prioritare

   1716

Primarul general interimar al Chișinăului, Silvia Radu, a stabilit astăzi, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, priorităţile autorităţilor publice locale pentru perioada următoare. Potrivit edilul-şef al capitalei, curăţenia şi salubrizarea oraşului, pregătirea Chişinăului către sezonul de iarnă, fluidizarea transportului şi creşterea gradului de transparenţă, în special în privinţa cheltuielilor bugetare, constituie domeniile prioritare, pe termen scurt, a conducerii Primăriei municipiului Chişinău. 

Silvia Radu a făcut o analiză a stării de lucruri în cadrul administraţiei publice locale a municipiului Chişinău, exprimându-şi convingerea că lucrurile trebuie şi pot fi schimbate urgent, prin intervenţii imediate pe domeniile prioritare, astfel ca schimbările respective să fie percepute de cetăţenii oraşului.

În acest sens, primarul general interimar le-a solicitat conducătorilor de subdiviziuni soluții concrete pentru problemele enunţate, care să fie prezentate conducerii Primăriei pe parcursul săptămânii curente. Silvia Radu a făcut un apel către responsabilii din cadrul subdiviziunilor municipale, precizând că „funcționarii care nu doresc să schimbe lucrurile şi nu doresc să muncească în interesul Chişinăului şi a oamenilor ce locuiesc în acest oraş, sunt lăsați să plece, pentru a oferi locurile altor persoane, care sunt gata să lucreze cu mai multă dăruire". „Nu mă interesează simpatiile politice pe care le au persoanele angajate în cadrul serviciilor municipale. Oameni doresc de la noi soluții la problemele pe care le au și nu să facem politică în cadrul Primăriei", a conchis primarul interimar Silvia Radu, subliniind că prin această declaraţie nu-şi doreşte să declare război funcționarilor municipali, ci îi îndeamnă la mobilizare spre îmbunătățirea stării de lucru în oraș. „Interesul nostru comun trebuie să fie acela de a rezolva problemele Chişinăului", a precizat Silvia Radu.

În altă ordine de idei, primarul interimar s-a referit la necesitatea restructurării  Primăriei. „Am solicitat sprijinul logistic și financiar din partea organismelor internaționale şi a partenerilor externi ai ţării noastre, pentru a demara un amplu proces de reformă și restructurare a instituției Primăriei municipiului Chișinău și am primit susținere din partea lor. Odată cu preluarea conducerii Chişinăului am fost pusă în situaţia să administrez o situație de criză, foarte specială până la urmă și o voi face cu toată priceperea pe care o am. Este o provocare profesională importantă pentru mine și vreau să fac și să las lucruri bune, indiferent de durata aflării mele în această postură", a subliniat primarul general interimar, Silvia Radu.